HAKEMLERİN FENERBAHÇE'YE BAKIŞ AÇISI

251010-NeillBulent1
Maçın 66. dakikasında gerçekleşti olay. Türk hakemlik tarihinin sanırım en büyük rezaleti. Maçın sonuna uzatma eklemeyecek olan Bülent Yıldırım'ın müthiş pişmanlığı ve oyun kurallarındaki "hakem de bir oyuncudur" diye anlatılan, topun hakeme çarpması durumunu açıklayan durumun, hakemliği inkar edercesine yaptığı uygulamadan bahsediyorum.
Maçın önüne geçecek bir karar. Ne oldu? Trabzonspor orta sahada topla rakip sahaya giderken topun hakeme çarpıp Fenerbahçeli oyunculara geçiyor. Kurallar dahilinde oyunun sürmesi gerek zira hakeme çarpan toplarda oyun olduğu gibi devam eder. Ne yapıyor Bülent Yıldırım? Dayanamıyor Fenerbahçe'nin topa sahip olmasına. Kalbi elvermiyor, hem de kendisinin neden olduğu bu top kaybına. Ne yapıyor, oyunun durduruyor. Neden? Yok nedeni. Aslında varFenerbahçe lehine olacak bir kararın altına imza atmamak, atmamış olmak.
40 küsür maç penaltı verilmemesinin nedeni bu işte. Fenerbahçe lehine bir karar vermeyelim aman. Ne yapıyor Bülent Yıldırım? Oyunu durdurup hakem atışı kararı veriyor. Ve topu Fenerbahçelilere bırakarak, rakibe atmaları için bir baskı ortamı yaratıyor. Bu karar hakemlerin Fenerbahçe'ye bakış açısının kanıtıdır bu. Unutmayın dostlar.