FENERBAHÇE 2-0 AEL, MAÇTAN SONRA KISA KISA

 
İyi ki varsınız dedirttik mi? Ben rahat uyuyacağım. Aynı Marsilya maçında olduğu gibi 60'dan itibaren maçtan kopmasına rağmen stadyumu Fenerbahçe sevgisiyle dolduranlara teşekkür etmek boyun borcu. Yine de maçtan kopan taraftarın takımı da maçtan kopardığını unutmamakta fayda var. Sahaya dönelim.

Volkan
Gökhan . Bekir . Yobo . Hasan Ali
Topal . Raul
Kuyt . Baroni . Stoch
Sow
Rakip bizim sikletimizde değil, kabul. Ancak rakipten önce bizim ne yaptığımız, ne yapmaya çalıştığımız. Öncelikle ideal kadroya yakın bir kadro sahadaydı. Benim idealimde Stoch yok Caner var. Görecelidir. Ama önemli olan omurganın yeniden bir arada oynayabilmesi. Yani Yobo, Raul-Topal'ın yokluğu çok bozmuştu dengeyi. Evet rakip zorlamadı ama takımın dengesinin bu oyuncularla oturduğu ortada. Tekrarlayayım, keşke Alex kalsaydı. Zira onun etkisi, arkasındaki orta sahanın kuvvetiyle artan bir etki. Yazık oldu. Diğer yandan Sow'un müthiş bir oran ve hızla artan form grafiği var.
Oyun olarak saha içinde bir kafa değişikliği yok. Dörtlü defans, genelde önlü arkalı oynayan ikili orta saha ve önlerindeki üçlü ofansif orta saha ve tek forvet. Ofansif orta sahanın kanada yakın ayaklarının bazen yer değiştirdiği, göbekteki oyuncunun rakibin kuvveti ve oyun yapısına göre geriye yaslandığı, beklerin hücumu çokça düşündüğü, duran top organizasyonlarının sayıca arttığı ve iyi uygulandığı bir oyun yapısındayız. Yobo ve özellikle Raul kurgu açısından ve Kuyt saha içi liderliği açısından çok ama çok önemli.
Ne olacak ileride? Öncelikle her gün biraz daha oturacak sistem. Olur ya kenardan gelenlerden de verim alırsak, kurumsal evet kurumsal bir yapıya bürünebilir. Yani gelenin gideni aratmadığı bir düzenden bahsediyorum. Topuz dönecek, Selçuk her zaman hazır kıta, Sezer Aykut Hoca'nın da gözüne girmiş durumda. Tek sıkıntımız Sow'un yedeğinde. Bienvenu belli, Semih de ne yazık ki eski formuna ulaşamadı. Topuz'un girip sağa çekilmesiyle ihtiyaç halinde Kuyt'un forvet oynama olasılığı da var elbette.
Ama ne olursa olsun, bugün de söylediğim gibi, futbolcusuna, teknik kadrosuna, yöneticisine yani Fenerbahçe'sine sahip çıkacak bir taraftar geleceğin nasıl olacağına kendisi yön verecek.