BUNU DA YAZIN

Konumuz meşhur CAS davası. Hepimizin takip ettiği üzere özellikle Feridun Nidelioğlu'nun belirtmek istemediği kaynağı aracılığıyla, CAS'taki davamızın geri çekildiği üzerine haberler başlatılmıştı geçtiğimiz ayda. Ali Koç'un özellikle belirttiği gibi "Bizden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın" açıklaması sonrasında bekledik doğal olarak. Yahu kime inanacağız bre embesiller? Yaptığınız haberlerin 1/3'ü yalan 1/3'ü kasıtlı yanıltıcı 1/3'ü de cehaletten yanlış, neyinize inanacağız? CAS davamızın tarihi 18 Haziran olarak açıklandı.




Fotoğrafta Hürriyet'i kullandım. Şu her maç Alex'e tekme tokat girişen Hürriyet'i. Zira gazete Hürriyet'in de pek farklı yanı yok, sürekli bir girişme peşinde Fenerbahçe'ye ;)
Aşağıda Feridun Nidelioğlu'nun haberi mevcut sırasıyla önce
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=20292637 bu haberde davanın geri çekildiği bilgisi veriliyor.

CAS için UEFA ile anlaşma

Ferudun NİĞDELİOĞLU
07.04.2012
Sarı lacivertliler, Devler Ligi’ne alınmamaları nedeniyle doğan zarar için CAS’a açtığı davadan feragat edecek. Yönetim bu hamlesiyle daha fazla ceza alınmasının önüne geçecek. Fenerbahçe, önümüzdeki yıl da Avrupa’ya gidemeyecek. Ancak bunun dışında başka bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Yöneticilere verilecek cezayla kurtulmuş olacak.
FENERBAHÇE ile TFF ve UEFA’yı karşı karşıya getiren gerginlik sona eriyor.  24 Ağustos 2011 tarihinde sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesi ve ardından Devler Ligi’ne Trabzonspor’un alınması ile başlayan süreç krizi de beraberinde getirmiş, sarı lacivertliler ayağa kalkmıştı. Fenerbahçe, bunun üzerine 1 Eylül’de UEFA hakkında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemisi’ne (CAS) 45 milyon Euro’luk dava açmıştı. 
Görüşmelerden uzlaşma kararı çıktı
UEFA ile görüşmelerini sıklaştıran Fenerbahçe’nin en geç önümüzdeki hafta CAS’taki davayı çekeceği belirtiliyor. Sarı lacivertli kulüp, UEFA ile yaptığı görüşmeler sonucunda en doğru yolun uzlaşmak olduğu sonucuna ulaştı. UEFA ile masaya oturarak uzlaşma kararı alan F.Bahçe, CAS’a açtığı davadan vazgeçme kararı aldığı belirtildi. UEFA adına Asbaşkan Şenes Erzik’in yer aldığı görüşmelerde Türkiye ayağını ise Futbol Federasyonu yürütüyor.
TFF ve UEFA eş zamanlı duyuracak
Yapılan görüşmelerde sona gelindiği belirtilirken, açıklamanın önümüzdeki hafta başında yapılması bekleniyor. Hem TFF, hem UEFA, hem de Fenerbahçe eş zamanlı açıklama yapacarak konuyu tatlıya bağlayacak.
Şimdi ne olacak?
1- F.Bahçe’nin CAS’taki davasını çekmesi, 45 milyon Euro’luk tazminat isteğinden de feragat ettiği anlamına geliyor.
2- Fenerbahçe yönetimi bu hamlesiyle kulübün daha fazla cezas almasının önüne geçecek. 
3-  UEFA, Fenerbahçe’ye 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılmama dışında başka bir ceza vermeyecek. Bu konuda hem TFF’ye, hem de Fenerbahçe’ye yazılı bildirim yapılacak.
4-  Kulüp daha fazla ceza almaktan kurtulacak. Buna karşılık kişilere ceza verilecek.
5-  Geçen sezon yok sayılacak ve şampiyonluk kupası hiçbir takıma verilmeyecek.
6- O dönem kulüplerin başarıları sonucu yapılan ödemeler taksitlendirilecek, bir kısmı geri alınacak. 
7-  Yapılan görüşmeler sonrası vergi affı gibi TFF affı da gündeme getirilecek.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=20318641 bu haberde de geri çekildi haberinin doğruluğunu CAS'ın açıkladığı dava takvimiyle kanıtlamaya çalışılıyor.

CAS davası takvimde yok

Ferudun NİĞDELİOĞLU
11.04.2012
27 Mayıs’ta görülmesi gereken F.Bahçe’nin davası açıklanan takvimde yer almadı. Sarı lacivertlilerin UEFA için Spor Tahkim Mahkemesi’ne açtığı 45 milyon Euro’luk davanın takvimden çıkartılması ve bu konuda açıklama yapılmaması ‘dava çekildi mi’ sorusunu yeniden akıllara getirdi...
DAVANIN ÇEKİLDİĞİ DEMİRÖREN-GÜL GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLANABİLİR
Geçtiğimiz günlerde Hürriyet, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne alınmaması ve yerine Trabzonspor’un gönderilmesi nedeniyle 1 Eylül tarihinde UEFA hakkında Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) 45 milyon Euro’luk açtığı davayı geri çekeceğini açıklamıştı... Ve 27 Mayıs’ta görülmesi gereken dava CAS’ın dün açıkladığı takvimde yer almadı.
Davanın takvimden çıkartılması ve Fenerbahçe Kulübü’nden bu konuda bir açıklama gelmemesi ‘dava çekildi mi’ sorusunu bir kez daha sormamıza neden oldu.
Ortak açıklama yapılacak
CAS davasının çekildiği muhtemelen bugün ortak bir açıklama ile duyurulacak. TFF, Fenerbahçe’nin CAS davasını çektiğini, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmenin ardından büyük ihtimalle resmen açıklanacak. Fenerbahçe Kulübü’nün de eş zamanlı olarak davayı çektiğini kamuoyuna duyurması bekleniyor. CAS davasını eylül ayında açan ve UEFA ile TFF’den 45 milyon Euro tazminat isteyen sarı lacivertliler, daha önce mart ayında görülmesi gereken davayı mayıs ayına erteletmişti.
Ömer Temelli: Davayı çekmedik
Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli ise twitter’dan yaptığı açıklamada davayı çekmediklerini ve sadece ileri bir tarihte olduğu için takvimde görülmediğini iddia etti. Temelli davayı çekme gibi bir durum söz konusu olursa açıklama yapacaklarını belirtti. Bu konuda Fenerbahçe Kulübü’nden görüştüğümüz bir başka yetkili de davanın temmuzda görüleceğini ve zaten her davanın CAS takviminde yer almayacağını belirtti. Konu ile ilgili ulaştığımız Fenerbahçe Kulübü’nün hukukçuları ise davanın çekilip çekilmediği konusunda bir yorum yapamayacaklarını belirtti.
CAS TAKVİMİ
Mart ayı
27 Mart
Anti doping ajansı- Türkiye Yüzme Federasyonu’nun davası
28 Mart
Raja Club Atletic ile FC Chiasso arasındaki dava
29 Mart
David Savic ve PTIO arasındaki dava
30 Mart
Real Madrid ve Brezilya Futbol Federasyonu ile Sao Paolo arasındaki dava
Nisan ayı
2 Nisan
Liao Hui ve IWF arasındaki dava
18-19 Nisan
Mohamed Bin Hamam ile FIFA arasındaki dava
26 Nisan
Chitchanok Pulsabsakul, Sukanya Srisurat, Boonnatee Klakasikit ile IWF arasındaki dava
Mayıs ayı
16 Mayıs
Alex Rasmussen ile Danimarka Milli Olimpiyat komitesi arasındaki dava
30 Mayıs
Xavier Malisse ve VDT arasındaki dava
31 Mayıs
Cercle Brugge ile Radnicki arasındaki dava
Haziran ayı
11-12 Haziran 
Andrus Veerpalu ve Uluslararası Kayak Federasyonu arasındaki dava