UEFA 2008

Çok kolay kupa ya, birileri 'Fener grupta 3. olsun, UEFA'ya kalıp kupayı kazansın' diyordu. Hani her iki yılda bir kez yarı finale bir kez de finale kaldığımız UEFA Kupası'nı :) bu sefer kesin alırdık.

Şu küçümseme olayı yok mu, bayılıyorum. Kuralar öncesinde de Schalke 04 isteniyordu. Hadi, Barça (barsa okunur), Manu yerine tercih edilir tabi de millet kolay kura olarak görüyordu 04'ü. Oysa adamlarla 2 maç yapmışız, galibiyetimiz yok :) Neyse biz Şampiyonlar Ligi'ne devam ediyoruz. Hatta ilk kez nisan ayında devam ediyoruz. İnşallah devamı da gelecek. UEFA Kupası'nda nedir durum bir bakalım.

Getafe yapmış sürprizi, ilk kez katıldığı kupada çeyrek finale kadar gelmiş, kurada çekmiş Bayern'i. Kupanın büyük favorisi Bayern. İlk maç Almanya'da, İspanyol takımı 1-1'lik beraberlikle döndü deplasmandan. Bakalım sürpriz devam edecek mi?

Rangers, evinde Sporting'le berabere kaldı, avantaj sağlayamadı. PSV ise, Fiorentina deplasmanından 1-1 beraberlikle döndü. Deplasmanda attığı golle avantajı sağladı.

Gecenin enteresan skorlarından birisi de yine Almanya'da çıktı ortaya. Galatasaray'ı 5-1 yenerek sürklase eden Leverkusen, bu sefer baltayı taşa vurdu. Fatih Tekke'nin takımı Zenit, gitti 4-1 yendi, döndü evine. Leverkusen şaşırdı ne olduğunu tabi.

Yarı finale bence, Bayern, Sporting, PSV ve Zenit kalırlar. Favorim Bayern tabi ki, ne olacağıdı?