Fenerbahçe - Kayserispor Maç Öncesi

[SevginiAdi.jpg]

Ligin son 6 haftası dün oynanan maçla başladı. Bugün ise bizim Kayserispor'la oynayacağımız maçla sürecek. 2 puan + ikili averaj avantajımızla liderliğimiz sürüyor. Ve kalan 6 haftadaki fikstür dezavantajımızın en çok avantajlı haftasındayız. Birincisi 3. Sivas ile 4. Beşiktaş bu hafta oynuyor, ikincisi 2. Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 1-0 yenildiği Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşıyor. Sözün kısası şu, alacağımız galibiyet sonrasında rakiplerin muhtemel puan kayıpları, farkın açılmasına neden olabilir.

Bu nedenle, Chelsea rüyasından uyanmamız, Kayserspor'u yenmemiz şart. İlk yarıdaki maç 1-1 tamamlanmış, Edu faul yapmadan bir sarı kart, elle oynamadan bir sarı kart daha görüp oyun dışı kalmıştır. 10 kişi tamamladığımız maçı beraberlikle bitirmiştik.

Not : Büyük sallamışım burada. Tamamen unutmuşum ilk yarıdaki skoru. Oysa 2-1 yenilmişiz :(. Özür.

Şimdi durum değişik. Öncelikle beşinci sırada yer alan Kayerispor'un ne dördüncüyü yakalama ne de altıncıya yakalanma olasılığı yüksek. Muhtemelen ligi 5. tamamlayacaklar ve Avrupa Kupalarına katılmak için tek şansları olan Türkiye Kupası'nda sarılacaklar. Kaldı ki yarı final ilk maçında Rizespor'u hem de deplasmanda 3-0 yenerek, finali neredeyse garantilediler. Şimdi rakibi bekliyorlar.

Diğer yandan bu demek değildir ki Süper Lig'i bıraktılar. Zira, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti, hatta yarı final adayı Fenerbahçe'ye karşı oynamak büyük bir prestij imkanı, özellikle fubolcular, bireysel olarak çn planda olma şansını değerlendimek isteyeceklerdir.

İşin Kadıköy tarafına bakınca ortada net bir resim var aslında, bugüne kadar oynanmış 26 maçın 15'ini kazanmışız. Kadıköy'deki 11 maçta ise 9 galibiyet, 1 beraberliğimiz var. İstatistilerle ilgili detaya çok takılmamakta da fayda var tabi.

Kayserispor İstanbul'a, web sitelerindeki habere göre 3 as oyuncusu olmadan geliyor, Mehmet Topuz, Gökhan Ünal ve sarı kart cezalısı Toledo yoklar. Bu doğal olarak avantaj. Bizde ise Zico'nun nasıl bir kadro kuracağını bilmiyoruz. Sakatlığı geçen Carlos'un, salı provası için ilk onbirde sahaya çıkacağını düşünüyorum. Diğer yandan beyin travması geçiren Edu'nun da dinlendirileceğini sanıyorum, yerine Yasin çıkar sahaya. Beklediği kadro aşağıdaki gibi;

Volkan
Gökhan . Lugano . Yasin . Carlos
Selçuk . Aurelio
Deivid . Alex . Uğur
Kezman
Alex'in kasık sorunu nedeniyle oynatılmaması durumunda da ben olsam aşağıdaki kadroyla çıkardım;

Volkan
Gökhan . Lugano . Yasin . Carlos
Aurelio
Kazım . Deivid . Uğur
Kezman . Semih
Bugün biraz da Chelsea kutlamasına dönecek gibi maç. Oyundan kefiy alan, o zaman da kefiy veren bir oyun oynayan bir Fenerbahçe var yaratılmış olan. Bunu yaratan Zico'ya teşekkür maçı olmalı bu. Tribünlerin, zamanında istifasını isteyip üzdükleri zico'ya bir borcu var bence. Ve yine bence özür günüdür bugün. Artık maça gitme vaktidir, görüşmek üzere.