Konyaspor ve Kasımpaşa Maçları

Konyaspor 1-4 Fenerbahçe
Gol canavarı, ligin en çok gol atanı Fenerbahçe, ligin en çok gol yiyen takımı Konyaspor’la deplasmanda karşılaşıyor. Maça ev sahibi hızlı başlıyor, Veysel’in çaprazdan şutu Serdar’ı geçiyor ancak yandan avuta gidiyor. 11’de bu sefer Fenerbahçeli eski futbolcu Murat’ın şutunu Serdar kurtarıyor. 32’de ilk yarıdaki ilk ciddi akınımızda Uğur soldan kesiyor, Deivid’in şutu avuta gidiyor. 36’da ise Alex’in ara pasında Uğur, kaleciyle karşı karşıya kalıyor ancak sert şutunu Damir kurtarmayı başarıyor. Ev sahibinin 39’daki gol denemesi de başarısız olunca ilk yarı başladığı gibi golsüz sonuçlanıyor.

İkinci yarıya Konyaspor golle başlıyor. 48’de sağ kanadımızdan gelen ortayı Edu, uzaklaştırmak isterken, ceza alanı yayı üzerindeki Ceyhun’un önüne bırakıyor. Ceyhun iyi yaptığı işi tekrarlıyor. Bu sefer şans da yanımızda olmayınca direkten dönen top, şutu kurtarmak için hamle yapan kaleci Serdar’ın sırtına çarparak ev sahibini 1-0 öne geçiriyor. Bu gol Fenerbahçe’yi derin uykusundan uyandırıyor.

53’te Selçuk yerini Semih’e bırakıyor. Yeniden iki forvete dönüyoruz, böylelikle Alex biraz daha fazla geriye gelip oyun kurmaya başlıyor. Ancak golle cesaretlenen Ceyhun da boş durmuyor. 54’te ikinci şut denemesini Serdar iki hamlede engelliyor. 58’de Semih ile Deivid, rakip defansı verkaçlarla sağ kanattan ipe diziyorlar. Çizgiye inen Brezilyalı’nın pasını iyi değerlendiren Semih, beraberlik golünü Konyaspor ağlarına bırakıyor. Ev sahibi daha şaşkınlığını atamadan, 60’da baskımızın sürdüğü bir anda Alex, rakip defanstan geri dönen topu, arkadan bindiren Deivid’in önüne bırakıyor. İlk golün de asistini yapan Deivid, önce zemine takılıp düşüyor ancak düşerken de nefis bir topuk pasıyla, yanındaki Semih’i görüyor. Böylelikle Deivid&Semih ortaklığıyla iki dakikada bulduğumuz iki golle öne geçiyoruz.

73’te, sakatlanan Semih, yerini Maldonado’ya bırakıyor. 80’de Gökhan sağ kanattan rüzgar gibi gidiyor. Ortadan bindiren Kezman’ı görüyor, Kezman da skoru 3-1’e taşıyor. 84’te Maldonado, basit futbol derslerinden birisini veriyor. İki pasta rakip alana sarkıp ince bir ara pasıyla Kezman’ı kaleciyle karşı karşıya bırakıyor. Kezman da bu ikrama hayır demiyor ve maçın skorunu belirliyor. Ligin en çok gol atan takımı, en çok gol yiyen takımına karşı 4 golü bir galibiyet alarak evinin yolunu tutuyor.

Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa
Haftanın açılış maçında, dost Kasımpaşa’yı Kadıköy’de ağırlıyoruz. Maça Carlos dışında tam kadroyla çıkıyor Fenerbahçe. İlk tehlikeli akını 9’da Kezman’ın şutuyla yaratıyoruz, kaleci Tolga topa iki hamlede sahip oluyor. 13’te Kezman’ın Deivid’e verdiği 30 metrelik pası alkışlarken, Brezilyalı’nın şutu kaleciyi geçiyor ancak direğin dibinden avuta gidiyor. Kasımpaşa kendinden emin, alan daraltarak Fenerbahçeli futbolcuların yaratıcılık alanını kısıtlıyor. 14’te yine Deivid’in şutu bu sefer kaleyi buluyor ancak kaleci Tolga başarılı. 15’te konuk ekip Erhan’ın şutuyla deniyor şansını Serdar yerden seken topa iki hamlede sahip oluyor. 27’de Aurelio’nun vuruşu Tolga’da kalıyor. 30’da Vederson’un soldan ortasına da Aurelio vuruyor kafayı, bu sefer kaleyi tutturamıyor. 38’de Kezman sol kanatta buluştuğu topla, seri çalımlarla ceza alanına giriyor. Yerden sert şutu direğe çarparak avutu boyluyor. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca devre 0-0 tamamlanıyor. Her iki takım da alkışlar arasında terk ediyor sahayı.

İkinci yarıya gol için başlıyoruz ama Kasımpaşa çetin ceviz. Birkaç hafta öncesinde Galatasaray’a yaptıkları sürprizi bize de yapmak niyatindeler anlaşılan. 47’de Deivid çıok acemice bir hareketle, topla elle oynayarak sarı kart görüyor ve önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş maçında cezalı duruma düşüyor. 57’de Kezman’ın şutunu kaleci Tolga önlüyor. 57’deki Kezman&Tolga düellosunu da konuk kaleci kazanıyor. 58’de Zico taktik değişikliğe gidiyor yeniden. Selçuk yerini Semih’e bırakıyor. Ligin gol kralının girmesiyle birlikte baskımız yoğunlaşıyor.

64’de Semih’le başlayan atakta Alex’in nefis tek pasıyla, Kezman kaleciyle karşı karşıya kalıyor, güzel ama isabetsiz vurunca tabelayı değiştiremiyor. 67’de Semih müthiş bir pasla sağdan bindiren Gökhan’ın çizgiye inmesini sağlıyor. Gökhan’ın yerden pasını gelişine şutlayan Alex de beklediğimiz golü atıyor. Gol sonrasında rahatlayınca daha çok pasla ataklarımız sürüyor. 76’da nefis bir akın sorasında sol kanattan çizgiye inen Vederson, müthiş bir topuk pasıyla Kezman’la kaleci Tolga’yı yine başbaşa bırakıyor, Tolga bugün Kezman’a geçit vermeyecek gibi. 78’de başlayan 79’un sonunda tamamlanan Kasımpaşa akınında Serdar önce Erhan’ın tehlikeli ortasını tokatlayarak uzaklaştırıyor, daha sonra dönen topta sert şutunu. Bu baskıdan sağ salim çıktıktan sonra 82’de Semih’in pasıyla ceza alanında buluşuyor Kezman ancak şutu yine kaleciden dönüyor.

85’te Alex’in ceza alanı yayı üzerinden sağ ayağıyla çektiği şut kaleci Tolga’dan sekiyor, pozisyonu iyi takip eden Semih, ikinci hamleye fırsat vermiyor ve skoru 2-0’a taşıyor. Gol sevincini, yedek kulübesindeki arkadaşları, özellikle oyuna girerken ‘golü at yanıma gel’ diyen Yasin’le paylaşmaya, kısa bir süre önce oturmakta olduğu kulübeye giderek gösteriyor. Bu hareket Semih’in, Zico’nun ve Yasin’in açıklamalarına rağmen kötü niyetli yorumcular tarafından Zico’ya mesaj olarak yorumlanacak. Maçın son dakikalarında, bir kontratakta, topla sol kanatta buluşan Kezman, Deivid’e nefis bir pas vererek Brezilyalı’yı kaleci Tolga ile karşı karşıya bırakıyor. Deivid de kendisinden bekleneni yaparak skoru 3-0’a getiren golü atıyor. Beşiktaş maçında oynayamayacak olmasının üzüntüsünü bir nbze olsun hafifletiyor.

Maç fazlasıyla liderliğe oturuyoruz. Ertesi gün lider Beşiktaş’ın yenilgisi, Pazar günü ise Galatasaray’ın da galibiyete rağmen averajda gerimizde kalması nedeniyle liderliğimizi pekiştiriyoruz. Bundan sonra da liderliği vermemek niyetindeyiz.