Galatasaray 2-1 Fenerbahçe

Ligin iki yeniği, ilki 0-0 biten maçın rövanşında Ali Sami Yen’de. Galatasaray evinde kazanıp turu geçme niyetinde. Bir hafta öncesinde UEFA Kupası’na hüzünlü bir şekilde veda eden lig lideri, bizim Bursaspor yenilgimiz sonrasında yarı finale çıkmak için kararlı.

Saniye 13
Maça ev sahibi başlıyor. Başladığı gibi de pozisyonu buluyor. 13. saniyede Hakan ceza alanında topla buluşuyor, şutunu Volkan şık bir plonjonla kornere çeliyor. Hızlı başlayan Galatasaray 4’te Ümit’in pasıyla ceza alanına çaprazdan giren Hakan’ın, kalesini açı kapatmak için açılan Volkan’ın yanından şutuyla 1-0 öne geçiyor. Galatasaray’ın hızlı başlangıcı başka pozisyon getirmiyor ilk 10 dakikada. 11’de Kezman’ın sert şutu yan filelerde kalıyor. Bu dakikadan sonra hızını kesiyoruz rakibin. 16’da Alex’in kullandığı serbest vuruşa Aurelio kafayla dokunamayınca beraberlik şansını kullanamıyoruz. 17’de Mehmet Topal defansın arkasına attığı topun peşine giderken, Lugano’yu geçtikten sonra kendisini yere bırakıyor. Hakemin kartını Mehmet için kullanmasını beklerken, Lugano alıyor nasibini. 24’te Alex’in ortasını Arda kafayla uzaklaştırıyor. 26’da ceza alanına giren Lincoln kendisini yere bırakıyor, Lugano gereksiz yere yaptığı bir gözlük jestiyle ikinci sarı kartını görüyor. Haksız yere gördüğü ilk sarı kartla birleşince oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kalıyoruz geri kalan 64 dakikada. Zico hemen oyuncu değişikliği yapıyor Uğur’un yerine Yasin’i alıyor. Cüneyt Çakır’ın rakibe de bu kadar ucuz kart göstermesini diliyoruz.

Ucuz Sarı Kartlar
34’te Selçuk, Barış’tan topu alırken faul yapıyor. Ucuz kartlardan birisini de görüveriyor. 38’de bu defa rakip Volkan taç atarken görüyor sarı kart. Burada elindeki topu kenara atıp yenisini istemesi ceza nedeni. 41’de ev sahibi ikinci gole çok yaklaşıyor. Hakan’ın gol girişimini Volkan engelliyor. 42’de Ümit, Gökhan’a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kartlardan nasibini alıyor. İlk yarıya 4 dakika uzatma veriliyor. 45+3’te rakip atağı faulle kesen Gökhan yaptığı faul, kaleci Volkan ise itirazı nedeniyle sarı kart görüyor. İlk devreyi Lugano’dan başka hasar görmeden tamamlıyoruz.

Dakka Bir Gol Bir
İlk yarıyı sarı kartla kapatıp ikinci yarıyı da sarı kartla açıyoruz. Çakır’ın kurbanı Deivid bu defa. İkinci yarıya eksik olmasına rağmen daha iyi başlıyor takımımız. 64’te Kezman’ın şutu az farkla avuta çıkıyor. Aynı dakikada Selçuk, yerini Semih’e bırakıyor. 10 kişiye rağmen, Zico’nun söylediği gibi başımız dik saldırmaya hazırlanıyoruz. Saha içinde hem rakiple hem de hakemle mücadelemizi sürdürüyoruz.

Gökhan Da Fenerbahçeli Artık
65’te soldan Volkan’ın ortasına Hakan vuruyor. Kaleci Volkan mükemmel bir kurtarışla golü engelliyor. Hemen sonrasında yaptığımız atakta Gökhan’ın, iki Galatasaraylı’dan sıyrıldıktan sonra ceza alanının sağ köşesinden yaptığı nefis vuruş, beraberlik golü olarak rakip filelere takılıyor. Gökhan da Fenerbahçeli oluyor. Golden sonraki sevinci de, maç sonrasında belirttiği o kutsal formayı öperek, taraftarlarla paylaşıyor. Golle birlikte kontrolü iyice ele geçiriyoruz. 75’te bakıyor 10 kişiyken de beraberliği sağlayabiliyor Fenerbahçe, Gökhan’a sudan bir sebepten gösterdiği ikinci sarı kartla 9 kişi bırakıyor Çakır takımı. Gökhan saha içindeki topu alıp taç atmaya çalışırken, sahaya ikinci bir topu atan top toplayıcının cezasını ödüyor. Kalan 15 dakikada iki kişi eksik sürdüreceğiz mücadeleyi. Kırmızı kart sonrasında Kezman yerini Önder’e bırakıyor. 81’de Servet’e arkadan faul yapan Semih sarı kart görüyor. 85’te hızlı çıkmaya çalışırken, Mehmet atağımızı elle kesiyor, Çakır nedense sarı kartı göstermiyor. Kalan dakikalarda ayağa top oynayarak zaman geçiriyoruz. 90’da Alex de top toplayıcının kurbanı oluyor. Sahadaki topu alıp taç atmaya çalışırken, sahaya atılan ikinci top nedeniyle o da sarı kart görüyor.

Son Dakika
Hakemin gösterdiği 4 dakikalık uzatmaların ikincisinde, sağdan Nonda’nın ortasına vuran Ümit, takımını tekrar öne geçiriyor. Gol sonrası formasını çıkaran Arda, daha önceki faullerinde hak ettiği sarı kartı görüyor. Gol sonrası sevinçte, Volkan, kız kardeşine, annesine küfreden Lincoln’u kovalıyor önce. Yakaladığında da hakemin kesmediği/kesemediği cezayı kendisi kesiyor, bedeli de kırmızı kart oluyor. Lincoln de ikinci sarı kartını görüp oyundan atılıyor. Sevinç gösterileri sonrasında maç başlıyor. Kalan dakikalarda Galatasaray’ın ödü 8 kişiden gol yiyecek diye kopuyor. Ancak gol gelmiyor. Edu da sarı kartını gördükten sonra maçı 2-1 kazanan Galatasaray yarı finalist oluyor.

Maç Sonrası
Maç bittikten 45 dakika sonrasında kadar Galatasaray seyirci stadyumdan çıkmıyor. Bu iyi haber bizim için zira Kadıköy’deki her maçtan sonra, daha 10 dakika dolmadan polis tarafından çıkarılma sorunumuz sona erecek demek.
Maç sonrası Nihat Özdemir, Cüneyt Çakır’la ilgili şikayetlerimizi dile getiriyor, Volkan, Lincoln’ü aynı küfürleri tekrarlaması için davette bulunuyor, yayıncı kuruluşun Galatasaraylısı Tongsir, her Galatasaraylı futbolcuya ‘Fenerbahçeli futbolcular gergin miydi’ sorusunu soruyor, Volkan Lincoln kavgasında şahit yazılan Barış, yayıncı kuruluşun dişi Galatasaraylısı’na ‘Lincoln, Volkan’ın annesine küfretmedi, ne dediğini söyleyemem’ açıklamasını yapıyor.

Marifetin Nedir?
25 yıldır kazanamadığımız kupayı, 2005/06’da finalde Bülent Demirlek, 2006/07’de yarı finalde Selçuk Dereli’den sonra bu sezon da çeyrek finalde, Cüneyt Çakır marifetiyle elenerek 26. yıla taşıyoruz. Bol çifte standartlı günler diliyoruz.