Fenerbahçe 0-2 Bursaspor

Sevilla maçı sonrasında yaptığı açıklamada, Avrupa Kupası maçları sonrasında zorlandığımızı belirten Zico, Bursaspor’la oynayacağımız maç öncesinde yaptığı diğer açıklamalarla, Sevilla maçı kadrosunu değiştireceğini anlatıyor. Nitekim, Maldonado’nun maç öncesindeki talihsiz sakatlığı da olmasa, neredeyse tüm takımı değiştirerek başlıyoruz maça. Rakip meşhur Bursaspor, hani Kadıköy’de oynadığımız 37 maç öncesinde, 2006/07 sezonunun 8. haftasında yenildiğimiz Bursaspor.

Tarih tekerrürden ibaret midir bilinmez ama çokça umutla gelmişti Bursaspor taraftarı Kadıköy’e. Nitekim internet sitelerindeki anketlerinde de galibiyetten emin olduklarını kanıtladılar. Maça hızlı başlıyoruz. 5’te Kazım’ın sağdan ortasına iyi yükselen İlhan, çok uygun pozisyonda olmasına rağmen kaleci Vega’nın üzerine vuruyor kafasını. Dönen topu değerlendiremiyoruz. 6’da yine İlhan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuramıyor topa. 23’teki akınımızda rakip takımdan dönen top, son adam olan Önder’in önüne geliyor. Onun tekrar ceza alanına doldurmaya çalıştığı top rakibe çarpınca, Cihan yaklaşık 50 metre sürecek deparı sonunda gol şansını yakalıyor ancak şutu yandan avutu boyluyor. 27’de Can’ın Sinan’a ceza alanında yaptığı faul sonrasında konuk ekip penaltı kazanıyor. Konuk ekibin kendi ceza alanında elle oynamasına penaltı çalmayan hakem Gezer, bu pozisyonda şahin oluyor. Penaltıyı Sinan kullanıyor ve 1-0 öne geçiriyor takımını. 33’te Tum’la farı arttırma şansını yakalıyor Bursa, Volkan’dan sekiyor top. Tum’un topu boş kale yerine direğe çarptırması şansımız oluyor. İlk yarıda başka pozisyon olmuyor ve soyunma odasına 1-0 yenik gidiyoruz.

İkinci yarıya aynı şekilde başlıyoruz, Kazım ortalıyor, İlhan yükseliyor ama bu defa çok kötü vuruyor. 56’da Alex ve Uğur giriyor oyuna, takımı toparlamak amaç. 64’te Alex’in nefis serbest vuruşu direğe çarparak avuta gidiyor. Beraberlik şansını kaybediyoruz böylelikle. 73’te Vederson’un şutu kaleci Vega’da kalıyor. 85’te ilk golün sahibi Sinan’ın attığı ikinci golle maçın skoru da belirleniyor. Ertesi gün, lider Galatasaray’ın da evinde kaybetmesi teselli oluyor. En azından puan farkı açılmıyor.