Rizespor 2-4 Fenerbahçe

Telefon Gazcıları
Maçtan önce gelen bir telefon, Rizespor başkanını endişelendiriyor. Arayan ‘Bir Dost’. Arayan numarayı geri arıyor başkan, Ankara’da ankesörlü bir telefon çıkıyor. Sonra, maça 5 dakika kala, bu sefer ‘Bir Dost’ olduğunu iddia eden Haznedaroğlu telefonda. Ona göre dost başkana göre 2 yıldır tanışıyorlar. Haznedaroğlu diyor ki, '14 haftadır maç verilmeyem hakem sizin maça verildi, dikkat et’. Nesine dikkat edecek başkan acaba? Amaç belli, gaza getirmek, puan olmasa da sakatlık çıkartmak. Daha sonra ağabeyi ne olmuş ki diyor, aramayacak mı? Biz ise Denizli’de çalınan şampiyonluğu aklımızın en görünür yerinde tutuyoruz. Dünün mazlumları bugünün ‘Bir Dost’ görünümlüleri. Başkanlıkta 10. yılını kutlayan Aziz Yıldırım, küfür yiyeceği maçta kendiine ayrılan tribünde deliye dönüyor. Artık aleni oluyor herşey.

90 Dakika
Sona maç başlıyor Rize’nin vuruşuyla. Ev sahibi yeni teknik direktörün rüzgarıyla emin kendisinden, mutlaka puan alacak. Ancak sahadaki durum aynı değil, 2’de Uğur’un ortasına Kezman ayak koyamıyor. 5’te Alex’in şutu avutu boyluyor. Rizespor orta sahayı kalabalık tutarak akınlarımızı engellemeye çalışıyor. 10’da ilk tehlikeli atağını yapıyor sonra, sol kanadımızdan Fahri ortalıyor, gecenin Rizespor yıldızı olacak olan Altan vuruyor kafayı, top Volkan’da kalıyor. 17’de yine Fahri, yine Altan’ı görüyor. Onunla karşı karşıya kalan Volkan kayarak çıkıyor, topa değmeyi başarıyor. Koluna çarpan top önüne düşünce Altan, Edu ve Carlos’un çabalarına rağmen takımını öne geçiren golü atıyor. Bu gol evsahibinin direncini daha arttıryor. Oyun kurmakta zorlanıyoruz.

O Ne?
22’de ‘madem oyun kuramıyoruz bari uzaktan yoklayalım rakibi’ diyen Carlos ben diyeyim 30 siz deyin 35 metrede sert bir şut çıkarıyor. Barthez’in kulakları çınlasın top Kaçkar Dağları’na doğru yöneliyor. Kaleci Özden, Barthez’in başına geleni biliyor ‘ne olur ne olmaz’ diye düşünüp kendini fırlatıyor doksana doğru. Sonra Kaçkar istikametinde yol çıkan top birden hızlanarak yön değiştiriyor. Özden haklı çıkıyor ancak topa yetişemiyor. Direkten geri dönen top da kafasına çarpıp kornere gidiyor. Bu şut maçın üzerine çıkacak, bilimsel olarak açıklanmaya çalışacak.

Yağmur Başlıyor
22-25 arasında kurduğumuz baskıda kaleyi buluşyor ancak Özden’i geçemiyoruz. 30’da Alex’in sağ kanattan kullandığı serbet vuruşa kafayı koyan Deivid beraberliği sağlıyor. Rakip santrayı yaptıktan hemen sonra, Alex’in mükemmel pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Kezman galibiyeti sağlıyor. Rizespor ne olduğunu anlamadan bu defa 43’te sağdan Gökhan’ın ortasını yine Kezman filelerle buluşturuyor. Bu golün gelişimden, fazla akıllı bir top toplayıcı, elindeki topu ceza alanı içine atarak hakemi yanıltmayı ve tehlikeyi önlemeye çalışıyor. Ancak hakem golü haklı olarak veriyor. Rize neye uğradığını şaşırmışken bu defa 45+1’de Selçuk’un kafası geliyor Alex’in ortasına ve devreyi 4-1 önde tamamlıyoruz.

İkinci Yarı
İkinci yarıya aynı kadroyla başlıyoruz. Rizespor can havliyle saldırıp gol arıyor. Nitekim 54’te ilk golün sahibi Altan, ofsayt kokan bir pozisyonda farkı ikiye indiriyor. 57’de Fahri’nin şutunu Volkan kornere çeliyor. Rizespor’un baskısı dakikalar ilerledikçe artıyor. Ancak baskı ne gol ne de pozisyon getiriyor. Kalan dakikaları Sevilla maçını düşünüp rölantiye alıyoruz. Düdük çalıyor maç bitiyor, son 4 lig maçında 4 galibiyeti, maç başına ortalama 4 gol atarak alıyoruz.