Fenerbahçe 3-1 Gençlerbirliği Oftaş

Son üç maçında rakip kaleleri 11 golle topa tutan Fenerbahçe’miz, fark beklerken berabere bitirdiğimiz kupa maçı sonrasında, ligin yenisi ancak iyilerinden birisi, Gençlerbirliği takımlarının Oftaş olanıyla karşılaşıyor Kadıköy’de. Rakip çok kısa bir süre önce kupada, lig lideri Galatasaray’ı 3-0 ile sürklase etmiş, yetmemiş bu sezon 20 hafta boyunca kalesinde bir maçta 2’den fazla gol görmemiş, o da yetmemiş deplasmanlarda aldığı 14 puanla en başarılı 5. takım olmuş. Öyle bir takım ki, ilk onbirlerinden 3 oyuncu ismini hemen sayabilecek bir futbol yorumcusu yok, yani takım.

Hava soğuk, belki Galatasaray’ın bir gün önce kazanmış olması tribünlerin tamamen dolu olmasını engellemiş. Yine de rakip stadyumları dolduracak kadar taraftar yerini almış durumda. Kupa maçında kırmızı kart gören Lugano’nun yerinde Yasin var defansta. Galatasaray maçının en iyisi olarak göze batan Selçuk ise geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle kadrodan çıkarılmış, yerine yeni transfer Maldonado var.

Bu Sene Sensin Şampiyon
Büyük bir taraftar desteğiyle başlıyoruz maça. İlk dakikalarda alan savunmasını iyi uygulayan, çok dar alanda, disiplinli ve sert oynayan bir rakip var sahada. Galatasaray’ı farklı yenmelerinin boşuna olmadığı ortada. İlk on dakika boyunca çözmek için hızlı tek paslarla deniyoruz rakibi. 12’de Alex’in pasını istediği gibi düzeltemiyor Kezman, şutu da istediği gibi olmuyor. 13’te Alex’in sol kanattan ortasına Deivid, kaleci Recep’ten önce koyuyor ayağını ancak vuruşu avuta gidiyor. 13’te rakip uzak bir şutla deniyor şansını, top Volkan’ın kontrolünde avuta gidiyor. 24’te Carlos’un köşe vuruşunda Deivid vuruyor topa, yine avut.

Baskı Başlıyor
Dakikalar geçtikçe baskımız artıyor. Maldonado’nun gösterişsiz ama doğru futbolu, takımı hücuma daha çok itiyor. Özellikle Aurelio’nun hücuma katkısı çok büyük bu gece. Maldonado, hem topu kesmede hem de arkadaşlarına iletmede büyük hız katıyor takıma. 29’da Aurelio ceza alanında arkadan yapılan hareketle düşürülüyor. Arzuman’ın penaltı vermesi stadyumda gülümseme ve şaşkınlığa yol açıyor. Hakemlerin rekor denemesi yarım kalıyor. Geçen yıl kırdıkları 29 haftalık rekor kırılamıyor. Penaltıyı Alex kullanıyor ve 1-0 öne geçiyoruz. 37’de nefis bir tek pas atağı yaşıyoruz. Gökhan sağ kanattan taç atışını kullanıyor. Top Deivid’e geliyor. Brezilyalı topu sol kanattaki Uğur, o da Carlos’a geçiriyor. Carlos, önce ortaya gelen Deivid’le sonra da Alex’le verkaç yaparak ceza alanına doğru döneliyor. Daha sonra soldan kaçan Kezman’ın önüne yuvarlıyor topu. Kezman’ın soldan ortasına yetişen Alex, göğsüyle kaleye yönlendiriyor topu ancak top yandan avuta gidiyor. Bu büyük aksiyon tribünlerden büyük alkış alıyor. 40’ta Deivid’İn sağdan ortasına Kezman’dan önce Recep müdahale ediyor ve ikinci golü engelliyor. Hemen bir dakika sonrasında bu sefer Gökhan sağdan iniyor, ortasını Alex kaleye şutluyor, Recep’ten dönen topu Kezman tamamlayarak skoru 2-0’a taşıyor. Fenerbahçe’nin bu büyük baskısı ve Oftaş’ı dağıtması maçtan sonra ne yazık ki Oftaş’ın kötü oyunu olarak lanse edilecek.

İkinci Yarı
Aynı kadroyla başlıyoruz. Aynı hızı da koruyoruz tabi ki, 48’de Uğur’un pasını Kezman Alex’in önüne indiriyor. Alex’in sağ ayağıyla plasesini Recep son anda engelliyor. Carlos, 51’de iki Oftaşlı’nın gerisinde başladığı koşuyu önlerinde bitirmek üzereyken, Giray tarafından çekilerek engelleniyor. Giray sarı kartı görüyor pozisyonda. 58’de Edu topu orta sahadaki Uğur’a bırakıyor. Uğur, soldan kaçan Aurelio’nun koşu yoluna şık bir pas veriyor. Aurelio’nun ortasını Kezman diziyle Carlos’un önüne bırakıyor. Carlos da gelişine sağ ayağıyla çok sert vuruyor ve farkı 3’e çıkarıyor. Golden hemen sonra 60’ta Oftaş, sağ kanadımızdan kullandığı köşe vuruşundan İlhan’ın kafasıyla farkı 2’ye indiriyor yeniden. 67’de Oftaşlı İbrahim’in eli Edu’yu yere yıkıyor. Edu yerdeyken, herkes duruyor. İbrahim bundan yararlanarak topu alıp kaleye şutluyor. Volkan da böyle bir hareket beklemiyor doğal olarak. Şutu direkten geri geliyor, tüm futbolcularımız İbrahim’e durumu izah ediyorlar. 79’da Alex’e arkadan sert faul yapan sarı kartlı Tozo, ikinci sarı kartı görmüyor Arzuman’dan. 80’de Carlos yine soldan bindirirken bu defa İlhan tarafından çekilerek engelleniyor. İlhan da sarı karttan nasibini alıyor. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-1 galibiyetimizle tamamlanıyor.