Kayseri 0-0 Fenerbahçe

-18. Sıfırdan on sekizi çıkarınca elde ettiğimiz sayı. Bu sıfırın altındaki sıcaklık, aslında soğukluk, Kayseri'de saat 19.00'da başlayan maç anındaki hava durumunu anlatan durum. Oysa maç öğle saatlerinde oynansa, hava sıcaklığı sıfırın altına olmayacak belki. Saha buz tutmuş olmayacak ve sakatlık olasılığı azalacak. Federasyonun aklı nerede bilinmiyor, yayıncı kuruluşun reyting saatlerine bakmak gerek bulmak için.

Karşılaşma buz pistinde başlıyor. Başlamasıyla birlikte de pozisyonu buluyoruz ancak Ali'nin şutu kalecide kalıyor. 4'de bu defa ev sahibi deniyor şansını ancak Volkan başarılı. Vokan maç boyu yapacağı şık kurtarışlarla ön plana çıkacak. Ancak bu güzel kurtarışlar Kayserispor'un basın oynadığı daha çok pozisyon bulduğu gibi bir izlenime yol açacak, kaleyi bulan şut sayısında önde olmamıza rağmen.

13'te Carlos'un uzak mesafeden kullandığı serbet vuruş kalecide kalıyor. 19'da bu sefer Uğur'un şutunu kurtarıyor kaleci Hasan. 27'de Kayserispor, Koray'ın ofsyttan attığı gole sevinecekken, yardımcıya uyuyor Gezer ve geçerli sayılmıyor bu gol. 39'da Mehmet Eren'in sert şutunu Volkan yine nefis bir plonjonla kurtarıyor. 44'te Mehmet Topuz'un kafa vuruşunu da kurtarıyor Volkan ve devre başladığı gibi sona eriyor.

İkinci yarıya da aynı kadroyla başlıyoruz. 49'da Semih'in şutunu Hasan kurtarıyor. Dakikalar ilerledikçe soğuk artıyor, futbolcuların güçleri azalıyor. Kalan dakikalarda akılda kalacak pozisyonlar olmuyor bile. Puanlar paylaşılıyor, sakatlık olmaması alınan puandan daha önemli. Volkan'ın, rakip kaleci Hasan'dan belki daha atletik görünmesi :) aslında kurtarışlarına estetik katması, Kayserispor'u da havaya sokuyor, galibiyeti kaçırdıklarını sanıyorlar, hatta yöneticilerinden bir tanesi ertesi gün 'Fenerbahçe'yi elimizden hakem ve Volkan'ın kurtardı' demecini veriyor.

Fenerbahçe Dergisi / Şubat 2008