Fenerbahçe 2-2 İ.B.B.Spor

Ligin ikinci yarısının açılış maçındayız. Sezonun ilk yenilgisini aldığımız belediye ekibi rakip. Taraftar da takım gibi eksik bugün. Alex, Deniz, Appiah ve Kezman sakat Selçuk cezalı, Ali'nin kupa maçında olduğu gibi ilk onbirde çıktığı maç yine geri sayımla başlıyor.

Maç rakibin orta sahadaki baskısıyla başlıyor. Bu da rahat top çıkaramamıza neden oluyor. Alex'in de yoklupu oyun kurmamızı iyice güçleştiriyor. 11'de Carlos'un serbest vuruşuyla ilk kez deniyoruz golü, farklı şekilde avutu boyluyor top.

16'da Gökhan'ın taç atışında herkesinektirdiği top kaleci Hasagic'i de geçiyor ancak kaleye yönelmiyor. 21'de konuk ekip sağ kanadımızdan bir serbet vuruş kullanıyor. op ceza alanına süzülerek inerken ne stoperler ne de kalecimiz topa müdahele edemiyor, kafayı vuran Gökhan Kaba oluyor, top kaleye yönelmiyor çok şükür. 34'te Carlos'un sertbest vuruşunda kaleci Hasagic'ten sekiyor, dönen topu Semih'le değerlendiremiyoruz. İlk yarı başladığı gibi tamamlanıyor. Hakem Çakır'ın standartları tutturamaması nedeniyle taraftar geriliyor yine. Biz yapınca faul, rakip yapınca devam kararı geçerli bu gece yine.

İkinci yarı da aynı yavan oyun devam ediyor. 51'de Deivid'in sağdan ortasına Ali vuruyor kafayı ancak top üstten avutu boyluyor. 57'de Semih ceza alanı dışından deniyor şansını, sonuç yine avut. Zico oyunu canlandırmak amacıyla 60'da Vederson ve Kazım'ın sokuyor oyuna. Bu durumda çift ön libero teke düşüyor, Deivid Semih'in yanına forvete, Kazım da Deivid'in yerine sağ açığa geçiyor, yam anlamıyla bir 4-4-2'ye dönüyoruz. Ancak sonuç yine gelmeyince bu sefer de Ali'nin yerine İlhan dahil oluyor oyuna, İlhan ikinci santrafor, Deivid de oyun kurucu pozisyonuna geçiyor. 73'te Deivid'in sert şutu yandan avuta gidiyor.

Rakip, 74'te kullandığı bir köşe vuruşunda İlyas'ın kafasıyla 1-0 öne geçiyor. Tribünlerde bir homurtu başlıyor, uzun zamandır yok olan korkumuz yeniden mi canlanıyor ne? 81'de atak yapmaya çalışırken bir kontra yiyoruz ve Gökhan Kabafarkı ikiye çıkarıyor. Taraftar hem eksik hem formsuz bu akşam, takımı ateşleyemiyor. Takım da pek ateşlenecek gibi oynamıyor ya. 84'de Carlos'un ortasınadefans ayak koyuyor, ters vuruş direkten geri geliyor, şansımız yok. Aynı dakika içinde kazandığımız korner vuruşunu Vederson kullanıyor, Edu da skoru 1-2'ye taşıyor. Bu gol taraftarı biraz canlandırıyor, tabi takımı da. Belediye evhama başlıyor. 88'de Gökhan'ın sağdan nefis ortasına Deivid yapıştırıyor kafayı ve beraberliği sağlıyor. Taraftar kendine geliyor, takım istekli oynamaya başlıyor ancak zaman yetmiyor. Rakip kalecinin maç boyunca devamlı zaman geçirmesini, rakip oyucuların süreli uf olmalarını, yapılan değişikliklerle birlikte sadece 4 dakika olarak uzatıyor Çakır. Bu arada sakatlanan oyuncunun tedavisi sonrasında oyuna kenardan dahil olması kuralı Belediye'ye işlemiyor, Cüneyt Çakır işlettirmiyor. 90+2'de Semih'in altı pasta topla buluşmasını Tjikuzu engelleyince galibiyete ulaşamıyoruz. Ligin ikinci yarısına da puan kaybıyla başlıyoruz.

Fenerbahçe Dergisi / Şubat 2008