Galatasaray 1-2 Fenerbahçe

Nesini yazalım? Neresinden tutsak elimizde kalışını mı? Maç öncesi Galatasaray tribünlerinin polisle çatışmasını, polisin biber gazı sıkışını mı yazalım, Hasan Şaş'ın kadroda olmamaına rağmen, sivil kıyafetlerle sahaya inip Lugano'ya saldırmasını mı? Maç boyunca ellerine geçen herşeyi sahaya atan Galatasaray seyircisini mi yazalım, bunları atanları savunan ve kaptanımıza 'sizin stadyumda da oluyor böyle' diyen Ümit Karan'ı mı? Maçın seromonisinin şeref tribünü önünde yapılamamasını mı yazalım, maç başlamadan gözüne yabancı cisim atılan ve yerde kıvranan Deivid'i mi? Maça sadece Fenerbahçe formasını gördüğü için azgın boğalar gibi çıkıp önüne gelene tekme atan Cihan, Sabri, Orhan veya her pozisyona itiraz eden Necati, Ümit Karan ve Ayhan'ı mı yazalım, Bülent Demirlek'in atılan yüzlerce yabancı maddeye rağmen soyuma odasına ancak 55. dakika gidebilmesini mi?
Mongragon'un, kendisini siper edip Zico'yu yedek kulübesine götürmesini yazalım. Hakem soyunma odasında gittiğinde sahanın ortasında dakikalarca süren ve hangi dilde olduğunu anlayamadığımız Ümit Özat-Song muhabbetini yazalım. Attığı golden sonra bilerek veya bilmeyerek raip takım seyircisine yönelen Lugano'yu durdurup kendisini saha içine yönlendiren Kezman'ı yazalım. Maç sonrasında yanına tercümanını alıp, çok beğendiği Arda'yla konuşan Zico'yu da mutlaka unutmayalım.
İlk yarısında konsantrasyonunu kaybetmeyen Fenerbahçe vardı sahada. İstediğini, iki duran top organizasyonuyla attığı gollerler aldı. Bunun karşısında gergin bir Galatasray ve gerginliği arttıran seyircisi vardı. Maçın hakem tarafından durdulması, sahaya atıln yabancı maddeler geceye damgasını vurdu. ama maçın özetlenecek iki şey vardı. Birincisi bu sezon Galatasaray'la oynadığımı 14. ve sonuncu takım karşılaşmasından da galip ayrılmamız. Kürek ve yüzeme bu rakama dahil değil. İkincisi ise Galatasaraylı futbolcuların maç sonrasında santrada nöbet tutması. Bu korku onlara yeter, oysa Serdar'ın Necati'ye söylediği gibi 'Korkmayın bayrak yok gerçekten'. Bayrakları biz başka yere diktik bile.
Rakamların Dili
14 Bu sezon Galatasaray'a karşı oynadığımız takım sporları maç sayısı
14 Yukarıda bahsi geçen maçlarda aldığımız galibiyet sayısı
Fenerbahçe Dergisi / Haziran 2007