FENERBAHÇE 1-3 GALATASARAY, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org

2 tanesi haricinde, bu serinin tüm maçlarında tribündeydim. O iki tanesinden birisi RvP golüyle kazandığımız maç, diğeri de 0-0 beraberliklerden birisi. Sayısını unuttuğum bu maçların bir tanesinde bile bu kadar kötü bir Fenerbahçe izlemedim. Yetersiz kadrodan sürekli bahsediyorum. Buna rağmen ligdeki en iyi oyunları oynadığımızı bunu da takım içindeki yüksek kaliteli birkaç oyuncu ve elbette Ersun Yanal'a bağlıyorum. Lakin Galatasaray maçındaki halimizi kabul edemiyorum, ne hocanın ne takımın ne de elbette taraftarın. Sayılı gün biter, seriler sonsuz olamaz. Bir gün bitecekti, düne kısmetmiş. 21 yıldan önceki 6 ve 5 yıllık seriler gibi bu da bitti. Bir yenisi başlar, dert değil. Ama dert var, hem de büyük.

Altay
Isla Jailson Serdar Hasan Ali
Tolgay Ozan
Dirar Kruse Tolga
Vedat

Gustavo'nun olmaması ve aynı yerde Tolgay'ın oynaması gece ile gündüz gibi bir fark yarattı. Nitekim ilk 10 dakikada defans arkasına atılan toplarla canımızı yakacağının sinyallerini verdi rakip. Onyekuru'nun karşı karşıya kalıp avuta attığı top mucizeydi bizim için. Nitekim ilk kez pas yaparak rakip kaleye gittiğimiz, ceza alanına girdiğimiz pozisyonda penaltı kazanıp öne geçmeyi de başardık. Bu kadar kötü oyuna bir de hakemin bizimkilere uyguladığı basit faul anlayışı eklenince, sağlı sollu ataklarda sağlı sollu fauller ve kornerden tehlikeli orta şansları tanınmış oldu. Böylelikle top bizde gözükmesine rağmen, olgun atak geliştirecek bir performansı sahaya koyamamak rakibin işine geldi. Hele hele Tolgay'ın takımı ileri çıkaramaması (nedenlerinden olan Galatasaray'ın birinci bölgemizde yaptığı baskı) oyunun Galatasaray adına sıkışmasına neden oldu. Kötüydük işte, her alanda kötüydük, saha, kenar yönetim, tribün.

Hakemin Galatasaray'a olan katkısını çıkartsak ne olurdu bilemiyorum ancak Marcao sahada kalamaz, penaltıları da VAR'dan dönerdi. Ersun Yanal'ın atıldığı gibi, oyunun çoğunluğunu kah saha içinde kah saha kenarında ama her şartta kendisine ayrılan alanın dışında geçiren Fatih Terim de atılırdı.

Maç öncesi koreografisi için emeği geçenlere teşekkürler. Lakin bence bundan sonraki tüm Galatasaray maçlarında açılacak olan pankart bellidir "Orospu Çocuğu Feto".

Tekrar edeyim, bunlar yenilgi bahanesi değil. Daha iyi oynayan hatta zaman zaman daha çok isteyen kazandı. Seri bir gün bozulacaktı elbette ama keşke bu şekilde bozulmasaydı.

Şimdi kalan maçlara bakacağız, Avrupa'ya gitmenin en kolay yolu kupa, ama o yolda da durumu kurtaracak gelir yok. Ne var ne yok Şampiyonlar Ligi olmalı hep hedef. Bu sezonu da attık çöpe. Moraller bozuk umutlar yıkık.

Altay (x) Isla (xx) Jailson (x) Serdar (x) Hasan Ali (x) Tolgay (x) Ozan (xx) Dirar (xx) Kruse (x) Tolga (x) Vedat (x) Deniz (?) Mehmet (xx) Mevlüt (x)

Ersun Yanal (x)