DİK DUR - mazimde yazılar yatar 15.12.2011



Bu yazı 15 Aralık 2011 tarihli. Eski alan adının bulunduğu sitede uçup gidenlerden. Biraz nostalji yapayım dedim.


Sabah kalk, rüyanda ya da kabusunda, soruşturmayı, esir düşenleri görmüş ol, sıklıkla. Rüyaysa iyi başlamaya çalış güne, kabus ise unutmaya çalış.
Elini yüzünü yıka, dişlerini fırçala. Varsa ilacını iç ya da alışkanlıksa kahvaltını yap, tek başınaysan tek başımıza olduğumuzu hatırla bir kez daha.
Gazete alıyorsan, hala ve ısrarla, arka sayfalardan başla göz atmaya. Arabana bin ya da toplu taşımayla git gideceğin yere, radyon açık olsun. Esir düşenleri düşün bir an, 5 aydır esir olduklarını hatırla tekrar. Toplu taşımaysa kulaklıkları çıkartma ki etraftaki dangalakların sesini duymayasın.
İşine, okuluna var, işini, dersini gör. Kahve, çay, sigara iç. Yok yok sigara içme, ciğerlerine yazık. Milletle muhabbet et. Terbiyesizlere haddini bildir, gerekirse kavga et, varsa anlayışlı olanlarla dertleş. Yemek ye paran ve zamanın varsa. Esir düşenleri düşün ve yedikleri karavanayı. Varsa işine, dersine dön.
Dört gözle ve umutla, esirlerin tahliye edileceğini um, Metris’ten Kadıköy’e uzanacak insan selinin içinde olacağını düşün. Gözlerindeki yaşları sil, işine dersine dön. “Neden ağlıyorsun” diye sorarlarsa “Gözüme bir şey kaçtı” de, buruk yüreğini sakla, Fenerli olduğunu unutma, dik dur.
Esir düşenleri düşün, gözlerine neler kaçtığını anla. Göz yaşlarını sil. İşin dersin bitince atla arabana, toplu taşıma araçlarına. Radyon açık olsun. Esir düşenleri düşün bir an, 5 aydır esir olduklarını hatırla tekrar. 
Evine gel, sevdiklerine sarıl, esir düşenleri düşün. Onların 5 aydır sevdiklerine sarılamadıklarını hatırla. Gözlerinin yaşını sil. Geçerse boğazından, yemek ye. Sonra kahveni, çayını iç, sigara içme.
Telefonla dostunu ara, dinlendiğini unutma. Onların da dinlendikleri hatırla tekrar, esir düşenleri düşün. Kelimelerinin cımbızla çekilip haklarında suç delili yapılmaya çalıştığını hatırla.
Nefretini sakın ha öldürme, bir yerlerinde beslemeye devam et. Nasılsa içindeki Fenerbahçe sevgisinden büyük olmaz, olamaz, merak etme. Ama mutlaka besle, uyanık tutsun seni düşmana karşı. 
Formanı, bayrağını öp, elini yüzünü yıka, yat yatağına. Gözlerini kapa, onları, esir düşenleri düşün. Beş ayı aşkın süredir kendi yataklarında yatamadıklarını hatırla, hatta beyninin bir yerine çak. Gözyaşlarını artık silme, bırak aksın gitsin yastığa. Sonra uyu, uyuyabilirsen.