SUS, SUS, NEREYE KADAR?

GS Store yağmasından bahsetmeden olmaz. Yapanlarla ilgili ortaya atılan bir çok iddia var. Sonuç ve neden ne olursa olsun, babamın oğlu olsa cezalarını çeksinler isterim, adilce. Yok hırsızlıkmış, yok çekemeyen taraftarmış. Bağlamaz beni. Her ne kadar Bağdat Caddesi'nde GS Store açmayı akıllı bir iş olarak görmesem, riskli bulsam da kendimi o mağazanın sahibinin yerine koyarım önce. Kelimeler yetmez anlatmak isteyeceklerime.



Bunun tekrarlamaması için, uzayan kılları kesmek değil, o kılların kökünü sökmek gerekir. Bu da çok zor bir şey. Çünkü kimseler bu durumda işi kendine yontmadan bırakmaz. Ben yontayım biraz ;) sonra tekrar dönelim başa.

Soru, en doğal hakkınken Galatasaray formasıyla şampiyonluğunu Bağdat Caddesi'nden kutlar mısın? Veya Fenerbahçe formanlar Beşiktaş'ın göbeğinde? Trabzon'da neden Fenerium açamıyoruz? Başaramadığımızdan mı sanıyor millet? Peki şu Fenerium tırı neden Trabzon'a gitmiyor, mazot mu yok? Ne yazık ki durum bu. Ben Dynamo deplasmanına gittiğimde 60-70 yaşında teyze kafama bardak atıyorsa, oradan başlayalım konuşmaya.

Alın size bir isim, Burak Yıldırım. Yaşamıyor ne yazık ki, geçen yıl öldürüldü. Hem de takımının kazandığı bir maç sonrasında, hem de rakip taraftarın maça girişi yasakken yani toplu olarak yolda dolaşması mantıklı değilken yani pusu kuranlar tarafından. Forma rengi, kulüp ismi vermedim, bilen biliyor. Yaşamıyor bu çocuk, öldürüldü. 

Dün kimse ölmedi şükürler olsun. Bir mağazaya saldırıldı, içinde rakip takım taraftarı var diye metrobüse saldırıldı (aha videosu) öncesinde özel araçlarla metrobüs yoluna girilerek hem de, bir çok yerde sevinen rakip takım taraftarlarına saldırıldı. Renk yok, kulüp ismi yok. Saldıranlar şükürler olsun kimsenin canını alamadı.

Galatasaray haklı olarak bir açıklama yaptı, bu kanuna aykırı durum için yapacaklarını anlattı. Ama dayanamadı ve laf geçirmeyi ihmal etmedi. Boyu mu uzadı? 100 küsur yıllık kulüp 200 küsur yaşına mı girdi? Yakın zamanda, güvenliğinden sorumlu olduğu tesislerinde, kendi taraftarlarının rakip takım oyuncularına (yaşlarının en ufak bir önem yok ama evet 17 yaşlarındaydılar) saldırmaları rezaleti sonrasında özür dilemeyen Galatasaray'dan bahsediyorum. Talihsiz olayı sadece kınadılar sanki o tesisin güvenliğinden sorumlu değillermiş gibi. 

Burak Yıldırım için özür diledi mi Galatasaray Spor Kulübü? Anne babasına bir taziye yolladı mı? Yoksa sokakta gerçekleşmiş bir adi suç gibi kınayıp geçti mi? GS Store mağazasına saldıranların üzerinde Fenerbahçe forması var diye olayı neredeyse camiaya mal edecek olanlar, Burak Yıldırım'ı öldürenin üzerinde ne vardı bilmiyor muydu? 2005/06 sezonunda 22 Nisan'daki maç öncesinde Kızıltoprak tren yolu yönünde üzerinde Fenerbahçe renkleriyle pusu kuran Galatasaraylı piçlerin dövdükleri, hastanelik ettiği kardeşlerimiz var, dünkü olayı herkese mal etsinler bakalım.

Bu işin sonu daha kötüye gidiyor. Rakip taraftarın stadyuma girmesini engellemekle olmaz bu işler. Ben arabama FB plaka almaktan imtina ediyorsam, arabamın içindeki sarı lacivert herhangi bir şey yüzünden arabama zarar veriliyorsa ve bundan çekinen, sıkıntı çeken insan sayısı çoksa neyi konuşuyoruz?

Rakip kulüp başkanının görevden ayrılması gerektiği yorumu yapan başkan, rakip takımın nefret edilen yöneticisine edilen küfürü durduran başkanın anasına avradına küfür eden taraftarı doğurur. En ufak bir kanıt olmadan rakibinin ceza alması için üzerine oturduğu organı yırtarcasına çalışanları sen kulübünün tepesine koyarsan, senin topçun futbol oynayarak değil rakibini delirterek kazanmaya çalışırsa, taraftarın böyle dil çıkaran şebeklere döner.

Herkes kendi kapısının önünü süpürsün komşunun kapısına laf etmeden önce. Biz süpürdükten sonra konuşuruz sizin çöpünüzü, siz de öyle yapın. Biz gerekirse o mağazanın zararını da karşılarız, merak etmeyin.