GELİYORUZ

'Ben olsam gelmezdim' diyeniniz olmadı mı? Kendini yerine koyup, yattığı bir yıl sonrasında yine aynı yere döneceği onama kararına nasıl bakardınız?
Peki 'Haber aldı da kaçtı zaten Fransa'ya' diyenler nerede? Geliyor işte adam, lafın gelişi değil, adam. 'Yatacaksam yatarım' diyen adam. Asker kaçağı diye paçasına teneke bağlamaya çalıştığınız adam, tanımıyorum dediği Yargıtay'ın kararına rağmen geliyor geri.

Neden geliyor biliyor musunuz? Suçlu değil çünkü. Biliyorsunuz aslında suçlu olmadığını. Vicdanınız varsa eğer, kaldıysa eğer, biliyorsunuz. İlk günden beri dilimizde tüy bitiren cemaat kumpasının doğru çıktığını görüyorsunuz. Bazılarınızın işine gelmiyor ayrı konu ama onlar da görüyor.

11 yıllık hükümdarlığının önemli kısmını borçlu olduğu cemaate savaş açan da biliyor. Yargıyı eline geçiren cemaatle ortaklık bitince paralel oluverdi ya adı. Sanki haberi yok gibi davranıyor. Suçu yokmuş gibi yapıyor. Kumpasın büyük bir bölümüne göz yuman, kendi lehine kullanan o değilmiş gibi davranıyor. Ucu oğluna değince kötü adam olan savcı, polis çeşitli yerlere sürülüyor.

Ergenekon kumpas. Balyoz da. KCK de, Odatv de. Ama 'Aziz Yıldırım yapmıştır'. Olasılıklarla cezalandırılıyor insanlar, vicdanı kör olanlar susuyor. İki dirhem başarının budalası olmuşlar, işlerine gelmiyor doğruyu konuşmak. Ama biliyorlar, inandığımız her şeyin üzerine yemin ederim ki biliyorlar. Dayanamıyorlar Fenerbahçe'nin başarılı olmasına, söyleyemiyorlar. Zalimin yanında olmayı seçiyorlar. Varsın seçsinler, görmesinler tuzağı. Bir kupa iki şampiyonluk için satsınlar vicdanlarını.

Adam geliyor. Seversin sevmezsin, geliyor. Belki yatacak, geliyor. Şikenin alasının yapıldığı mahkeme sonucunun, aynı olasılıkları anlatıp onadığı yargıtaya rağmen geliyor. Biz de karşılamaya geliyoruz. Gaz maskelerimizle, limonlarla, yüzücü gözlükleriyle geliyoruz. Avrupa Şampiyonu meleklerine atkı vermeye çalışırken gaz yiyen taraftar, örgütlerinin lideri geldiğinde kurşuna da dizilir, sıkıntı yok.

Salı akşamı son çeyreğin başlangıcı var, gelin şahit olun, gelin dahil olun. Bundan sonrası tufan zaten, savaşarak ölelim.