BİRİSİ YALAN SÖYLÜYOR


Bakın, süreçle ilgili o kadar haber o kadar demeç var. Manşetlere kanmayanlar, gazetelerin verdiği kasıtlı yalanlara inanmayanlar çelişkileri fark ediyorlar. Bakın şimdi;

Aşağıdaki bölüm Mehmet Arslan'ın Hürriyet Gazetesi için Lütfi Arıboğan'la yaptığı ve 30 Kasım 2011 tarihinde yayınladığı röportajdan. Tamamı için tıklayın.
- Cornu, Savcı Mehmet Berk’ten bilgi istedi ve sanırım alamadı?
- Evet, savcı “Gizlilik var, bilgi veremem” dedi.
- Bu kadar mı?- Aslında UEFA gizlilik kararının kaldırılmasını talep ediyordu. Ama bunun mümkün olmadığını görünce, “Gazetelerde yazılanlar doğru mu?” diyerek medyada yer alan bilgilerin doğruluğunu sordu savcıya. “Doğru” yanıtı alınca da ilginç bir yöntem önerdi:
“Madem gizlilik kararını kaldıramıyorsunuz ve madem gazetelerde yazılanlar doğru, o zaman sanıklar bu haberlerin ışığında savunma haklarını kullansınlar.”
Ama bunun mümkün olmadığı kendisine anlatıldı. 
Ne diyor Lütfi Arıboğan? Diyor ki Mehmet Berk Cornu'ya, gazetelerde yazılanlar doğru dedi.
Devam edelim. Aşağıdaki bölüm ise İsmail Saymaz'ın Radikal Gazetesi için savcı Mehmet Berk ile yaptığı ve 14 Haziran 2012 tarihinde yayınlanan röportajından. Tamamı için tıklayın.
-Şike Davası ihtimali sadece benim aklıma gelmemiştir herhalde... 
- O halde şunu da söyleyeyim: Bir yıl oldu Şike süreci. Allah aşkına, basında, kamuoyunda, kahve ortamında geyik dediğimiz o kadar çok şey yazıldı çizildi, bunlar doğru kabul edilip üzerinde yorumlar yapıldı ki, artık bir şey diyemiyorum. Bu süreçte yüzlerce haber çıktı. Haberlerin yüzde 90’ı yalan haberlerdi. O yüzden bir şey diyemiyorum.
Ne diyor Mehmet Berk? Diyor ki Gazetelerdeki haberlerin %90'ı yalan haberdi.
Yalanlar üzerine kurulmuş bir iddianame ve yalanlarla devam eden bir süreç içindeyiz. Bu iddianamenin yazarı Mehmet Berk ve geçen sezon Fenerbahçe'nin haksız yere Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasına neden olan dönemin TFF yöneticisi Lütfi Arıboğan'ın açıklamarı yukarıda. 
Oynanan oyunun farkına varmayan var hala değil mi? Fenerbahçe nefreti kapatmış gözünüzü. Keşke uyanabilseniz derin uykunuzdan.