Temizligçiler Göreve

[Servet90.jpg]

Dün akşam aldığımız galibiyeti sindiremeyen Galatasaray hemen açıklama yaptı web sitesinden. 14 Şubat'tan sonra gelen yeni federasyona yüklendiler. Panik insana neler yaptırıyor değil mi?

Tarih 22 Şubat 2008, Ali SamiYen Stadyumu'nda, Türkiye Kupası maçı rövanşı oynuyoruz Galatasaray'la. Önce Lugano haksız bir sarı kart görüp, ikinci sarıdan atılıyor. Sonra yenik duruma düşmemize rağmen beraberliği buluyoruz. 15 dakika kala sahada iki top varken taç atmadığı gerekçesiyle komik bir sarı kartla, ikinci sarısını görüyor Gökhan, 9 kişi bırakılıyoruz. Rakip, dün gece panik açıklaması yapan Galatasaray. 9 kişi kalan Fenerbahçe'yi son dakikada yenip turu geçiyor. Hakem çok düşük bir puan alıyor ve dinlendiriliyor. Dün saldırdıkları federasyon ve merkez hakem kurulunun ataması oysa hakem Cüneyt Çakır.

Dün yani 4 Nisan, Deivid ceza alanında rakibin elleri sırtındayken yere düşüyor/düşürülüyor, hakem penaltı kararını veriyor. Şaşkınlık normal zira Fenerbahçe'ye bu sezon hak ettiği 7 penaltısı verilmemiş. Bu penaltı ucuz geliyor. Hayır bana da ucuz geliyor da sen ceza alanında topa koşan rakibinin sırtına elini koymayacaksın, iş bu kadar basit. Nasıl ki ne kadar hatalı olursa olsun, bir sarı kart görüp, saha sonra hakeme gözlük işareti yapan Lugano hatalıdır, Koray da aynı derecede hatalıdır.

Bu arada maç içinde Kayserispor'un sürekli uf olup yerlerde sürünmesi, hakemin her sakatlanma numarasında sahaya sedye, masör, doktor, kim varsa çağırıp sözde tedaviyi saha içinde yapması ve buna rağmen ilk yarıyı sadece 1 dakika uzatması, Fenerbahçeli futbolcular sakatlandığında tedavinin kenarda yapılması ve oyuna ısrarla geç alınması, kaleci Ivankov'un her avut atışında en az 30 saniye yemesi ve bir kez dahi uyarılmaması gecenin diğer noktaları.

Biraz daha geçmişe dönelim, çok eski değil bu sezondan bahsedelim; Denizli deplasmanında Ümit Karan'ın rakibin arkadan dokunmasıyla yere düşüp penaltı kazanan ve son dakika penaltı golüyle maçı 2-1 alan Galatasaray, Manisaspor maçında son dakikada Hakan Şükür'ün geriye doğru atlayıp hakemi kandırması ve son dakika penaltısıyla maçı 2-2 berabere bitiren Galatasaray, Antep deplasmanında, Servet'in son dakikada 2 metre ofsayttayken attığı golle beraberlikle dönen Galatasaray.

Bu arada önce bir açıklama da kendisi yapmaya çalışan, sonra geç saatte kafayı toparlayamayıp Galatasaray'ın açıklmasındaki Galatasaray Spor Kulübü ismini Beşiktaş Jimnastik Kulübü diye değiştirip yayınlayan Beşiktaş'ı da tebrik etmek gerekiyor. Şampiyonluun yarınlara kaldığını anlamamışlar hala.