Mehmet Yozgatlı

[Yozgatli.jpg]

1979'da Almanya'da doğdu. Kayserispor'da oynamak üzere yurda döndü, kısmet İstanbulspor'a çıktı. Başarılı olunca Galatasaray'a geçti. Sık forma bulamasa da, sarı kırmızılı forma altında Türkiye Kupası, Lig Şampiyonluğu ve UEFA Kupası'nı kazandı. Oynayamadığı/oynatılmadığı için 6 ay süren bir Adanaspor kiralık macerası sonrasında tekrar İstanbulspor'a döndü.
Aykut Kocaman'la sağlam bir futbol anlayışına bürünen ve güzel bir takım olan İstanbulspor'un önemli oyuncularından birisi haline geldi.
2003/04 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. İlk onbirde sık yer bulamamasına rağmen, oynadığı her maçta takıma faydalı oldu. Galatasaray'a attığı galibiyet golü sonrasında formasını çıkarıp (o zaman sarı kart cezası gerektirmiyordu) ismini değil, Fenerbahçe armasını gösterdi.
Oynadığı 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşadı. Sağlam bir Fenerbahçeli olmasına rağmen sürekli oynama isteği, yaşının ilerlemesi ve Beşiktaş'ın geleneksel Fenerbahçe'den (ne kadar tutarsa tutsun) oyuncu alma durumu, 2007/08 sezonu başında, siyah beyazlı formayı giymesine neden oldu. Eski rakibine kaşı oynadığı ilk maçta, Bobo'ya asist yaptı. Sonra mı?
Bugün Millyet Son Dakika'da çıkan haberde başına top gelince sakatlandığı bilgisi vardı. Bu sezon ne mi yaptı? 7 kez forma giydi, bunlardan sadece 1 tanesinde ilk 11 başladı, 1 sarı kart gördü, asist veya golü yok.