Fenerbahçe 2-1 Chelsea

[KazimGol.jpg]

B Grubunda, Schalke 04, Rosenborg ve Valencia ile çekişmiş Chelsea. Kendi evinde 1-1'lik Rosenborg beraberliği ile başlamışlar işe. Sonra deplasmanda Valencia'yı 2-1 yenerek devam etmiş. O maçta yediği tek golden sonra, bugünkü maça kadar kalesini kapamış gole. Toplam 6 grup, 2 de ilk 16 maçı olmak üzere 8 maçta, sadece 2 gol yemiş. Hiç de yenilgi yüzü görmemiş arada.

Grup maçlarında kendi evinde oynadığı 3 maçtan ikisi beraberlikle bitmiş. Yukarıda belirttiğim gibi ilk maç Rosenborg'la 1-1, daha sonra da Valencia ile 0-0. İlk 16'da ise Olympiacos'la deplasmanda 0-0'lık beraberlik sonrasında 3-0 kazanıp rakibimiz olmuş.

Bugün, ilk yarısında iki takım arasındaki gömlek farkını net bir şekilde gördüğümüz, kaleyi bulan bir şutumuz olmadığı, buna rağmen yine bir talihsizlikle kendi kalemize attığımız bir gol var, 1-0 yenik kapatıyoruz devreyi.

Drogba, Lugano ve Edu'nun yanından rüzgar gibi geçiyor. 4-2-3-1 dizilişi ile sürekli ileride basıp top yapmamızı engelliyorlar. Hakemin sert futbola izin vermesi nedeniyle fiziki mücadelelerde yenik düşüyoruz. Alex'in daha ilk dakikalarda sekmeye başlaması da işin cabası. Uğur'un etkisiz futbolu da sırıtıyor. Volkan ve Maldonado eşlik ediyor sahanın çubuklu giyen en iyisi Deivid'e.

Sonra ikinci yarı başlıyor. Zico'nun söylediği gibi temiz futbol, göze hoş gelen futbol ve gol peşindeyiz. İyi oynamayan Uğur yerini Kazım'a bırakıyor. O da Zico'yu mahçup etmiyor, Aurelio'nun nefis pasını filelerle buluşturup skora denge getiriyor. Hemen bir dakika sonrasında Volkan inanılmaz bir kurtarış daha yapıyor. Ve nihayet sıra güzel gollerin adamına geliyor, Deivid rakip yarı alanın ortasında buluştuğu topu, yaklaşık 30 metreden, sert bir şutla rakip doksana bırakıyor.

Sonra mı? Sonradan öncesinde, Şampiyonlar Ligi'nde evindeki 6 tüm maçını da kazanan Fenerbahçe sahada. Asist kralı Alex, gol krallığında Deivid 3. sırada. Rakip hala favori, final hala rüya. Ama o rüyayı bize gösteren var.

[DeividGol.jpg]