Sivasspor 1-4 Fenerbahçe

İki takımın ne oynadığından çok, saha ve hava şartlarından bahsediliyor. Oysa karşılaşacak iki takım ligin en çok gol atan 3 takımından ikisi. Bunun dışında Sivasspor uzun zamandır ligin ilk devresini kapatan ilk Anadolu takımı. Buzdu, kardı, krampondu derken düdük çalıyor ve maç başlıyor. Ev sahibi tüm haftanın stresini üzerinde taşıyor belli. Fenerbahçe’miz ise, büyük maç oynamayı bilmenin avantajıyla ne istediğini bilen bir tavır içinde.

Hızlı başlıyoruz, 4’te Carlos korneri Uğur’a pas olarak kullanıyor. Uğur’un ortasına Selçuk yapıştırıyor kafayı, kaleci Akın güzel bir kurtarışla top kornere çelmeyi başarıyor. Hemen bir dakika sonra Muhammed uzaktan deniyor şansını, şutu Volkan’ın kontrolü altında avutu boyluyor. 7’de bu sefer sağ kanattan bindiriyoruz, Gökhan’ın ortasına Semih vuruyor kafayı, kaleci Akın yine kornere çelmeyi başarıyor. Bu iki atak, Sarı Kanaryaların kanatları kullanacağının sinyalleri. Kornerden gelen topu Semih kaleye göndermek istiyor yine ancak başarılı olamıyor. 10’da Alex’in kullandığı köşe vuruşunu Selçuk kafayla avuta yolluyor.

12’de sağ kanattan gelişen atağımızda Deivid topun üstünden atlayarak Gökhan’a avantaj sağlıyor. Gökhan ceza alanına çaprazdan girip sert vuruyor. Kaleci Akın bu pozisyonun da, bir dakika sonra yine Gökhan’ın sağ kanattan ortasının da gol olmasına izin vermiyor. 16’da ev sahibi Devran’ın şutuyla gol arıyor ancak Volkan yine başarılı. 22’de yine çok önemli bir pozisyonumuz gol olmuyor, Alex’İn sağ kanada yakın bir yerden serbest vuruşunda top ceza alanında kimseye değmiyor ve direğin dibinden avuta çıkıyor.

Bu kanat akınları gelen golün müjdecisi oluyor. 29’da Gökhan, sağ kanattan bindiren Deivid’in önüne bırakıyor topu, o da sıfıra inip tam çizgiden Alex’in bulunduğu yere ortalıyor. Alex de en iyi bildiği iki şeyden birisini yapıyor ve kafayla attığı golle Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçiriyor. Bu gol ev sahibinin stresini arttırıyor mutlaka, bizim ise daha güvenerek oynamamızı sağlıyor. 32’de Alex’in uzun mesafeli pasıyla Deivid kaçıyor sağdan. Yerden ortasında Semih’i görüyor. Semih topu kaleye sırtı dönük alınca, atağı başlatan ve geriden gelen Alex’in önüne yuvarlıyor. Alex’in vuruşu iyi değil defanstan geri geliyor. Dönen topu solda boş durumdaki Uğur’a aktarmak istiyor Alex ancak defans yine araya giriyor. 39’da Carlos’un avuta giden şutu sonrasında, 40’ta, Aurelio bir ara pasla Gökhan’ı kaçırıyor sağdan. Gökhan’ın ortasına Semih vuruyor kafayı. Kafa vuruşunda kaleciden dönen topu Semih tamamlıyor yine ve skor 2-0’a taşıyor.

İkinci yarıya aynı kadroyla başlıyoruz. Sivasspor durumun farkına varmış daha derli toplu bir görüntü içinde. Ancak biz de bastıran ekiplere karşı daha çok pozisyonu buluyoruz her zaman. 54’te Alex, Semih’le girdiği verkaç sonrasında kaleciyle karşı karşıya kalıyor, şutunda kaleci başarılı. Bir dakika sonrasında bu defa Deivid, Alex’le verkaça girip kalıyor kaleciyle karşı karşıya. Çapraz pozisyonda aşırtma bir vuruş yapıyor ancak isabetli değil. Yine bir dakika sonrasında Aurelio’nun presle kazandığı topu Alex’le buluşturuyoruz. Alex’in şutuna defans ayak koyunca 3. golü bulamıyoruz. Bu kaçanlardan sonra atamayana atarlar misali ev sahibinin golü geliyor. Abdurrahman Uğur’u geçip sağdan araya kaçan Mehmet’in önüne bırakıyor topu. Onun ortasına Musa vuruyor ve direğe çarpıp kaleyi bulan şutu ev sahibinin golü olarak kayıtlara geçiyor.

59’da Carlos’un kullandığı sert vuruş yandan avuta gidiyor. 64’te Uğur yerini Vederson’a bırakıyor. 10 dakika sonra da Semih, Kezman’la yer değiştiriyor. 78’de yine kanatları kullanıyoruz. Aurelio’nun ara pasıyla soldan bindiren Vederson, Ön direğe koşu yapan Kezman’a kesiyor topu. Kezman da gol suskunluğunu gideren şutuyla skoru 3-1’e getiriyor. Kalan dakikalarda ev sahibinin morali iyice bozuluyor. 86’da nefis bir atak organizasyonu daha yaparak 4. golümüzü atıyoruz. Deivid soldan fırlayan Alex’in önüne bırakıyor topu. Alex de kafasını kaldırıp , kendini arkada boşa çıkarak Kezman’ı görüyor. Kezman topu düzeltip, ileri çıkan Akın’ın üzerinden filelerle buluşturuyor ve skoru tayin ediyor.
Ligin ikinci yarısına İstanbul Belediyespor’a verilen puanlar sonrasında ligde iki maçta 9 gol atıp 6 puan alıyoruz, kupada da 13 gol atıp 2 galibiyetle birlikte çeyrek finale kalıyoruz.

Rakamların Dili
13 Sivasspor’un bu maça kadar kalesinden gördüğü gol sayısı
41 Golle ligin en golcü ekibiyiz

Fenerbahçe Dergisi / Şubat 2008