Pendik Faciası

Futbol literatürüne geçti. Olay Fenerbahçe'nin 1999-2000 sezonunda, dönemin ikinci lig takımlarından Pendikspor'a 2-1 yenilerek, Türkiye Kupası'ndan elenmesidir. Uzun zaman makara konusu olmuştur, olacaktır da. Fenerbahçe'nin büyüklüğü nedeniyle de bu tip elenmelerin adına Pendik Faciası denilmeye başlanmıştır.

O sezondan bugüne diğer Pendik Faciası durumlar neler, hatırlayalım.

1999-2000 Çanakkale Dardanelspor Faciası
Pendik Faciasıyla aynı yıl yaşanmıştır. Beşiktaş, yine ikinci lig takımlarından Çanakkale Dardenelspor'a 1-0 yenilir ve elenir.

2000-2001 Erzurumpor Faciası
Galatasaray elenir bu defa da bir ikinci lig takımına, Erzurumspor'a. Maç 0-0 biter, 90+6'da gelir elenme golü.

2002-2003 Konyaspor Faciası
Fenerbahçe yine elenir ve yine bir ikinci lig takımıdır rakip, Konyaspor. Mustafa Doğan daha maçın 1. dakikasında gördüğü kırmızı kartla olaya noktayı koyar. Ancak rakibin ismi Pendikspor kadar ucuz olmadığı için, yine bir Fenerbahçe elenmesi olmasına rağmen konseptin adını değiştirmeye yetmez.

2005-2006 İnegölspor Faciası
Beşiktaş, ikinci lig b grubu takımlarında İnegölspor'a deplasmanda yenilir. Facia, eleme usulü sistemin kalkmış olması nedeniyle hasarsız atlatılır, hatta Beşiktaş kupayı, finalde Fenerbahçe'yi tartışmalı kararlı bir Bülent Demirlek maçı sonrasında kazanacaktır.

2007-2008 Adana Demirspor Faciası
Trabzonspor, Fortis Türkiye Kupası'nda, Lig A takımlarından Adana Demirspor'a 1-0 yenilir ve gruptan çıkma şansını azaltır. Yerel basında Pendik Faciası benzetmesi yaplır.