Grubunuz değil 'durumunuz'

Kuralar çekildiği günden düne kadar konuşamayan birileri konuşmuş. Derbi maç ertelenmeliymiş (Bu federasyon bu açıklamayı emir kabul eder ya neyse). Çünkü önemli bir CL maçları varmış. Seçilen kelime yanlış. 'Grubumuz Fener'den zor' değil, 'Durumumuz Fener'den zor' olacak. İsterseniz değişelim.
3 puan cebe konula, Liverpool ve Porto deplasmanlarına gidile, Kadıköy'de de Marsilya ile oynana. UEFA Kupası, 5 takımdan ilk 3'e girenin bir üst tura çıktığı gruplarla oynanmaya başlandığından bu yana, üç sezon üstüste gruplara kalıp da çıkamayan tek takımın Beşiktaş olduğu gerçeği gözardı edilmeye ;)

Ek olarak, futbol dersi diye adlandırılan Beşiktaş-Liverpool maçının istatikleri de aşağıda :)
Beşiktaş Liverpool
0 Sarı Kart 0
0 Kırmızı Kart 0
4 Kaleyi Bulan Şut 8
7 İsabetsiz Şut 13
3 Faul 8
4 Korner 11
4 Ofsayt 3
27' 28'' Topla Oynama (süre) 34' 23''
44% Topla Oynama (yüzde) 56%

Kıskanmayın laaa diyenler için de Fenerbahçe-Inter maçı istatistikleri.

Fenerbahçe Inter
3 Sarı Kart 3
0 Kırmızı Kart 0
7 Kaleyi Bulan Şut 2
10 İsabetsiz Şut4
21 Faul 19
4 Korner 11
2 Ofsayt 0
29' 49'' Topla Oynama (süre) 25' 30''
53% Topla Oynama (yüzde) 47%

İstatistiklere göre Fenerbahçe Inter maçı daha sert oynandığı gibi top bu sertlikler nedeniyle oyunda daha az kalmış. Yine de topla daha çok oynayan Fenerbahçe. Daha fazla şut çekmiş Fenerbahçe, bunların isabetli olanları rakibinden fazla.

Oysa Beşiktaş, kazanmasına rağmen rakibinden daha az oynamış topla, daha az şut çekmiş, bunların daha azı kaleyi bulmuş. Maçta o kadar az faul olmuş ki, sanki iki takım da birbirlerine dokunmamış bile. Bir de ilk goldeki bilardo topunu unutmak elde mi?