Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş (Süper Kupa)

Lig şampiyonu, Türkiye kupasını bir şekilde kazanmış Beşiktaş’ı alıyor karşısına. Maçın adı Süper Kupa Finali, yeri ise yine Almanya. Geçtiğimiz yıl kullandıkları logonun farkına bu sene varıyor Beşiktaş ve büyük duruşuyla formanın kollarındaki sarı lacivert bölümleri siyaha boyuyorlar, ellerindeki keçeli kalemlerle. Üstüne bir de itiraz, renk değişmezse maça çıkmama tehdidi ile birlikte. TFF de geçtiğimiz yıl yarattığı logoyu inkar edip, özür diliyor. Sahaya çıkmama tehdidi işe yarıyor. Komedi, daha lig başlamadan sahne alıyor.
Taraftar farkını, yurt dışında da net biçimde ortaya koyuyor Fenerbahçe; stadyumun ezici çoğunluğu bize ait. Maçın başlamasıyla sahadaki çubuklular da ezici bir üstünlükle oyuna ağırlıklarını koyuyorlar. İlk on dakika boyunca ağır bir baskı kuruyor takımımız ancak gol gelmiyor. 11’de rakip, ilk atağında üst direğe takılırken, dönen topta yaptığımız atağı Carlos golle sonuçlandıramıyor. Hemen sonrasında Alex, Kezman’ın pasıyla ceza alanına giriyor, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda daha uygun durumdaki Deivid’e yuvarlıyor topu. O da takımımızı öne geçiriyor.
Gol sonrasında bir Beşiktaş akınında, Edu pasını Carlos’a aktaramayınca araya Mehmet giriyor. Bu oyuncunun ortasında, defans oyuncularımız gereken pozisyonu alamıyorlar ve Bobo skora dengeyi getiriyor. 23’te Deivid uzaktan deniyor şansını, kaleyi bulamıyor. Devre biterken yine Deivid, bu sefer kaleyi de buluyor ancak Hakan iki hamlede kurtarıyor topu.
İkinci yarıya Beşiktaş iyi başlıyor bu defa. 55’te Delgado önemli bir pozisyonu harcıyor. Bu dakikadan sonra Beşiktaş’ın baskısını, ayağa paslarla aşıp kontrolü ele alıyoruz yeniden. 65’te Önder’in uzak mesafeli şutu kalecide kalıyor. 72’de, oyuna ikinci yarıda giren Ali’nin, Aurelio’nun ortasına vurduğu kafa da Hakan’dan geri geliyor. 77’de Serdar Tello’nun serbest vuruşunu kurtarıyor.
86’da Kazım’ın sağ kanattan taşıdığı topu Deniz, şık bir ara pasıyla Kezman’ın önüne yuvarlıyor. Bu oyuncunun şutu da galibiyet golü olarak Beşiktaş fileleriyle buluşuyor. Kalan dakikalarda duruş takımı kaptanı, hem de top kendi takımındayken, hem de hakem oyunu durdurmaya gerek görmezken, hem de belki de maçı uzatmaya götürecek pozisyonu bulma olasılığı varken, yere oturmuş Kezman’a saldırıyor. Önce diziyle itiyor sonra çekmeye çalışıyor. Hakem Aydınus da gereken cezayı veriyor ve İbrahimler’den Üzülmez olanını kırmızı kartla saha dışına alıyor. Kalan dakikalarda İbrahimler’in Toraman olanı da Aurelio’ya benzer bir sertlik yapıyor ancak sarı kartla yırtıyor. Sonra maç bitiyor, Süper Kupa da yarınlara kalıyor.
Fenerbahçe Dergisi / Eylül 2007