Favoriler Kaybedermiş



Fenerbahçe - Galatasaray derbilerinde favoriler kaybeder diye bir kural yaratmış medya. Konuşup duruyorlar. Oysa durum farklı, favoriler kaybetmez, Galatasaray kaybeder. Bir başka deyişle Fenerbahçe kazanır. Sırayla gidiyoruz son 7 sezona;

2006/07 Sezonu
Ali Sami Yen
Galatasaray 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe şampiyon olarak gidiyor Ali Sami Yen'e. Ununu elemiş eleğini asmış. Hafta boyunca Galatasaray alkışlar mı tartışması yaşanıyor. Herkesteki kanı aynı, Galatasaray şampiyonu yener prestijini kurtarır. Favori Galatasaray, kazanan Fenerbahçe.
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 2-1 Galatasaray
Fenerbahçe yıllardır bırakın yenilmeyi, puan vermemiştir Galatasaray'a. Bu sefer kesin kazanacaktır Galatasaray. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
2005/06 Sezonu
Ali Sami Yen
Galatasaray 0-1 Fenerbahçe
Alex sakatlığı nedeniyle yoktur kadroda. Alex'i beğenmeyenler, o olmayınca Fenerbahçe'nin kazanamayacağını, Galatasaray'ın kendi sahasında favori olduğunu söyler. Favori Galatasaray, kazanan Fenerbahçe.
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 4-0 Galatasaray
Galatasaray haftalar sonra liderliği ele geçirmiştir. Fenerbahçe'nin yenmesi şarttır zira bir hafta öncesinde Manisa'da 5-3 yenilmiştir. Fenerbahçe sadece kazanmak, ezer. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
2004/05 Sezonu
Ali Sami Yen
Galatasaray 1-0 Fenerbahçe
Galatasaray kendi evinde olduğu için favoridir. Fenerbahçe'yi yener. Favori Galatasaray, kazanan Galatasaray.
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 1-0 Galatasaray
Galatasaray sadece 1 hafta öncesinde kupa finalinde Fenerbahçe'yi farklı yenip kupayı almıştır. Bu maçta ise Fenerbahçe hem rövanşı almak hem de şampiyonluğunu ilan etymek istemektedir. Galatasaray kazansa dahi, şampiyon olabilmesi için ligin son haftasında Fenerbahçe'nin yenilmesi gerekmektedir. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
2003/04 Sezonu
Olimpiyat
Galatasaray 2-2 Fenerbahçe
Galatasaray, hem ilk kez 80.000 seyircisi önünde oynadığı hem de ev sahibi olduğu için favoridir. Kazanan olmaz 2-2
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 2-1 Galatasaray
Beşiktaş'la çekişen Fenerbahçe, maça favori olarak çıkar. Galatasaray'ın iddiası yoktur. GÜn içinde Beşiktaş İstanbulspor'a yenilince, Fenerbahçe lider olma şansını yakalar. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
2002/03 Sezonu
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 6-0 Galatasaray
Fenerbahçe maçın favorisidr. Zira ligde açılına puan farkının kapanması gerekmektedir. Erteleme nedeniyle hafta içinde oynanır maç. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
Ali Sami Yen
Galatasaray 2-0 Fenerbahçe
Ligin ilk yarısındaki maçın rövançı olarak görür Galatasaray. Favori Galatasaray, kazanan Galatasaray.
2001/02 Sezonu
Ali Sami Yen
Galatasaray 1-0 Fenerbahçe
Ev sahibi olmanın avantajından başka avantajı yoktur Galatasaray'ın. Tartışılmaya başlanan Denizli'nin son maçlarına denk gelir. Favori Galatasaray, kazanan Galatasaray.
Şükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 1-0 Galatasaray
Ligin ikinci yarısında Lorant'la giriş yapan ve şampiyonluk umutlarını sürdüren Fenerbahçe evinde favoridir. Kazanmaktan başka şansı yoktur. Rapaic, afedersiniz çakar, 4 Galatasaraylı sinirlerinin kurbanı olur, atılır. Tarihe 7 cüceler ve Pamuk Lucescu maçı olarak geçer. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.
2000/01 Sezonu
Ali Sami Yen
Fenerbahçe'nin başında eski bir Galatasaralı olan Mustafa Denizli vardır. Deplasmanda oynanan maçta puan kazanmalıdır zira Beşiktaş'a yabancı sayısı hatası nedeniyle hükmen yenilmiş ve kredisi dolmuştur. Son 4 sezonun şampiyonu Galatasaray da favoridir rakibi karşısında. Kazanan olmaz.
Sükrü Saracoğlu
Fenerbahçe 2-1 Galatasaray
Bir hafta önce Trabzonspor'a yenilip liderliği Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin kazanmaktan başka çaresi yoktur. Favori Fenerbahçe, kazanan Fenerbahçe.